str.Babadag, nr.159, Coral Mall, et.8, ap.14

email

contact@infotrustdesign.ro

Telefon

+40 240 506 300 | +40 727 330 638

Fill out the form below to get your quick quote.

Eroare: Nu am găsit formularul de contact.

str.Babadag, nr.159, Coral Mall, et.8, ap.14

ÎNTREBĂRI FRECVENTE

Care este avantajul unei colaborări cu INFOTRUST-DESIGN SRL?

La INFOTRUST-DESIGN SRL ne tratăm în mod corect toți clienții, indiferent de volumul sau tipurile serviciilor și produselor solicitate. Corect pentru noi înseamnă să prezentăm și avantajele și riscurile unor soluții/produse, astfel încât deciziile să fie asumate în mod conștient de client. Tot corect înseamnă că, atunci când știm că opțiunea unui client implică compromisuri mari la calitate și, pe cale de consecință, deficiențe în funcționare, alegem să renunțăm la o potențială colaborare.

Cine asigură relația contractuală?

Relația contractuală este gestionată în mod direct de Administrator, un factor decizional direct interesat de imaginea și identitatea firmei în comunitate, două elemente construite pe baza profesionalismului și calității furnizate în timp.

Datele mele personale sunt în siguranță la voi?

Da. INFOTRUST-DESIGN SRL nu cumpără, nu vinde baze de date și nu va divulga datele clienților. Pentru mai multe informații despre politica de confidențialitate te rugăm să vizitezi pagina dedicată GDPR.

Pot să cumpăr servicii în rate?

Plata oricărui serviciu se poate negocia și plăti în rate corelate cu anvergura lucrării și termenul de execuție. Toate detaliile plății sunt asumate de părți contractual.

Pentru serviciile de reparare a unui echipament IT se plătește diagnosticarea?

Diagnosticarea se achită doar în cazul în care reparația nu poate fi efectuată din motive independente de voința noastră. Spre exemplu: clientul renunță la reparație după diagnosticare; reparația nu poate fi efectuată deoarece implică achiziția de componente și clientul refuză să achiziționeze componentele; reparația nu se poate efectua din cauza incompatibilității cerințelor clientului; etc.
În cazul efectuării reparației diagnosticarea nu se mai plătește.

Componentele schimbate în cadrul unei reparații sunt noi?

Piesele pot fi noi, cu garanția aferentă oferită de producător, sau second hand, verificate și testate în prealabil. Decizia aparține clientului sau este determinată de tipul echipamentului (vechimea lui) și situația componentelor de schimb din piață.
Întotdeauna clientul va fi informat cu privire la acest aspect și își va da consimțământul anterior efectuării reparației.

Pot face upgrade la configurația unui calculator / laptop?

Fiecare calculator, laptop și server este prezentat cu o configurație de bază, însă produsul poate beneficia și de anumite posibilități de upgrade contracost, în funcție de scopul de utilizare.

Ce înseamnă Refurbished?

Termenul Refurbished înseamnă Recondiționat, adică adus la o stare de utilizare în parametri normali, produsul prezentându-se într-o stare mai bună decât unul second hand, având sau nu intervenții sub aspect estetic.

Ce înseamnă licența OEM?

Licențele OEM (Original Equipment Manufacturer) sunt licențele care sunt preinstalate și achiziționate împreună cu calculatorul / laptopul. Atât licența cât și produsul trebuie să fie trecute pe aceeași factură pentru ca licența să fie legală și valabilă. Licența respectivă nu poate fi mutată pe un alt dispozitiv.

Ce înseamnă licența Retail?

Licențele retail sunt cele care oferă cel mai înalt grad de libertate utilizatorilor. Acestea sunt cele mai scumpe, însă se pot instala pe orice dispozitiv, pot fi achiziționate separat și pot fi mutate pe alt dispozitiv.

Ce înseamnă licența MAR?

Licența MAR (Microsoft Authorized Refurbisher) este o licență specială creată de Microsoft, cu gândul în special la calculatoarele și laptopurile recondiționate. Aceste licențe se pot achiziționa similar ca cele OEM, preinstalate împreună cu calculatorul/laptopul, însă acestea sunt preinstalate doar pe produse refurbished. Licența respectivă nu poate fi mutată pe un alt dispozitiv cu excepția cazurilor de garanție. Vezi mai multe informații despre parteneriatul nostru cu Microsoft.

Licențele Windows furnizate sunt legale?

Da, fiecare calculator sau laptop vândut cu licență MAR Microsoft este 100% legal, vine însoțit de COA (Certificate of Authenticity) și factură. Sistemul de operare va trebui activat de către cumpărătorul final.

Care sunt avantajele unei licențe legale?

În primul rând legalitatea însuși oferă o securitate în plus față de programe rău intenționate (malware). Sistemul de operare este mai stabil, având toate actualizările la zi, iar utilizatorul dispune și de suport din partea Microsoft. Totodată, fiecare sistem de operare obținut cu licență MAR dispune de o partiție recovery, prin urmare în cazul în care este nevoie de o reinstalare completă din diferite motive, kitul de instalare va fi întotdeauna la îndemână. Reinstalarea de pe recovery nu necesita CD sau DVD si este un proces automatizat ce necesită cunostințe minime din partea utilizatorului.

Oferiți garanție?
Da, fiecare serviciu și produs dispune de garanție.
Ce este un UPS?

Un UPS (Uninterruptible Power Supply) este o sursă neîntreruptibilă de alimentare cu energie electrică. Se folosește la echipamentele critice care nu trebuie să se oprească la întreruperea alimentării cu energie electrică. O bună practică din domeniu este ca toate echipamentele critice din camera tehnică (Server Room) să fie protejate cu un UPS pentru cel puțin 30 minute. Un astfel de echipament trimite alertă către administratorul IT ce are timp să se conecteze local sau de la distanță pentru a opri echipamentele în siguranță și în ordinea corectă. Se pot alege UPS-uri care să țină 8 ore (1 zi de lucru) anumite echipamente de care poate depinde bunul mers al unei afaceri.
Alegerea unui UPS se face în funcție de sarcina pe care trebuie să o protejeze (puterea totală) și de timpul dorit pentru susținere (autonomie).

Cât durează crearea unui site?

Timpul alocat dezvoltării unui site depinde foarte mult de complexitatea vizată și de viteza de furnizare a conținutului (poze, text, informații) de către client. Contra cost conținutul poate fi elaborat de specialiștii noștri, caz în care timpul se reduce semnificativ.

Ce înseamnă găzduire site?

Găzduirea unui site reprezintă spațiul de pe un server dedicat site-ului tău.

Pot să-mi actualizez singur site-ul?

Da. După finalizare, vei avea acces la o interfața de administrare (CMS) ce permite modificarea conținutului de pe website în anumite limite.

Ce fac dacă am șters din greșeală date importante?

Primul lucru pe care îl poți face este să verifici în Recycle Bin și să folosești opțiunea de restore.
Dacă datele nu sunt acolo nu mai scrie sau instala nimic și vino la noi pentru o recuperare profesională a datelor. Folosirea în continuare a calculatorului micșorează șansele de a recupera datele șterse.

Ce este un website responsive?

Designul responsive al unui site se referă la capacitatea acestuia de a se transpune optim din perspectiva vizibilității și a navigării, pe toate ecranele de pe care clientul accesează site-ul, fie el desktop, tabletă sau smartphone.

Cine scrie conținutul pentru site?

Ca regulă, conținutul de tip text și imaginile site-ului va fi furnizat de client deoarece acesta își cunoaște cel mai bine activitatea derulată.
Pentru clienții lipsiți de inspirație sau timp, conținutul poate fi elaborat de membrii echipei noastre contra unui cost suplimentar.

Ce este un certificat SSL?

Certificatul SSL (Secure Sockets Layer), sunt protocoale de criptare care permit comunicații sigure, securizate pe internet, contribuind sub aspect tehnic la protecția datelor cu caracter personal.

Ce este un VPN și care este relația unui VPN cu securitatea cibernetică?

VPN = este acronimul de la sintagma din engleză VIRTUAL PRIVATE NETWORK, adică este o rețea privată virtuală ce presupune crearea unui tunel printr-o rețea publică prin intermediul căruia să fie transferate date.
VPN-ul asigură unui dispozitiv conectat la această rețea să transmită și să primească date peste rețelele publice sau comune, beneficiind, printre altele, de securitate informațională sporită.
VPN-urile sigure folosesc protocoale de tunelare criptate. Acestea sunt protocoale criptice (codificate) care asigură confidențialitatea (blocând intrușii), autenticitatea expeditorului și integritatea mesajelor. Dacă sunt alese, implementate și utilizate în mod corespunzător, astfel de tehnici pot asigura comunicații sigure chiar în cadrul unei rețele nefiabile.

Ce este un audit de securitate?
Auditul de securitate este un demers de evaluare a nivelului de securitate a rețelei și sistemelor informatice pentru a identifica eventuale vulnerabilități și riscuri de securitate.
În funcție de nevoile și cerințele unui client se efectuează diverse teste, analize și scanări, iar concluziile și recomandările sunt incluse într-un raport de securitate.
Se poate construi o rețea LAN nouă într-o clădire aflată în construcție?

Da. În fapt acesta este momentul ideal de realizare a unei rețele LAN noi.
Într-o primă etapă, pentru asigurarea unei rețele cu un înalt nivel de calitate, capabilă să răspundă exigențelor tehnice și scopului de utilizare al noii construcții, se vor realiza măsurători și se va elabora un plan tehnic al rețelei (sau se va evalua planul existent dacă acesta există). Ulterior urmează faza de instalare și configurare a echipamentelor, aceasta fiind finalizată prin testarea și punerea în funcțiune.
Deși rețelele LAN se subscriu domeniului curenților slabi, fiind deseori proiectate și realizate de firme de instalații electrice, este recomandat totuși să se depășească această procedură și să se solicite consiliere avizată din partea unor experți în rețele și informatică. De foarte puține ori firmele de instalații electrice sau firmele de construcții, au angajați specialiști IT cu specializare în domeniu, motiv pentru care, în mod frecvent, rețele realizate de astfel de firme sunt incorect realizate raportat la nevoi și standarde tehnice.

Se poate moderniza o rețea LAN veche?

DA, este posibil.
Concluzia cu privire la acest demers se ia doar după evaluarea rețelei existente. Uneori decizia de a realiza o nouă rețea este mai fiabilă și mai puțin costisitoare decât modernizarea unei rețele existente dar greșit realizate ce solicită schimbarea echipamentelor vechi și configurări noi. Fiecare caz este particular și are soluții particulare.