str.Babadag, nr.159, Coral Mall, et.8, ap.14

email

contact@infotrustdesign.ro

Telefon

+40 240 506 300 | +40 727 330 638

Fill out the form below to get your quick quote.

[contact-form-7 404 "Nu am găsit"]

str.Babadag, nr.159, Coral Mall, et.8, ap.14

Rețelistică

Tehnologia care a marcat lumea secolului al XX–lea a fost cu siguranţă cea legată de colectarea, prelucrarea şi distribuirea informaţiei. Instalarea reţelelor de telefonie, invenţia radioului şi a televiziunii, folosirea calculatoarelor, toate sunt borne ale evoluţiei tehnologice începute în secolul trecut. Ca urmare a progresului tehnologic, aceste domenii converg; pe măsură ce posibilităţile de colectare, prelucrare şi distribuire a informaţiei cresc, cresc şi cererile pentru prelucrări din ce în ce mai sofisticate.

Întrepătrunderea dintre calculatoare şi telecomunicaţii a stat la baza constituirii şi folosirii reţelelor de calculatoare.

O reţea de calculatoare se compune dintr-un grup de calculatoare autonome, interconectate, care pot comunica între ele cu scopul de a transmite şi de a primi date. Calculatoarele pot partaja o serie de resurse, atât hard cât şi soft (de exemplu: hard-discuri, aplicaţii, structuri de date sau imprimante).

Pentru clasificarea reţelelor de calculatoare nu există încă un set de criterii unanim acceptate. Două dintre criterii sunt însă considerate cele mai importante în clasificarea reţelelor: tehnologia de transmisie şi scara la care operează.

retelistica 1Cablarea structurată este de fapt fundamentul unei reţele performante precum şi investiţia principală de care depind celelate echipamente de reţea. Aceasta este bazată pe faptul că o reţea de cabluri de comunicaţie reprezintă o parte integrantă a infrastructurii clădirii şi drept urmare trebuie să aibă o viaţă de cel puţin 15 ani. Totodată,  fiind independentă de aplicaţie, ea trebuie să ofere suportul necesar obţinerii unei performanţe maxime pentru fiecare aplicaţie, fie că avem de-a face cu voce, date sau imagini.

Ca urmare, sistemul de cablare structurată va reduce simţitor costul pe termen lung al cablării pentru comunicaţii a clădirii prin eliminarea necesităţii de a instala noi cabluri şi echipamente de fiecare dată când utilizatorul îşi schimbă locul de muncă. În plus este furnizată o interfaţă utilizator asemănătoare cu priza electrica, usor de folosit.