str.Babadag, nr.159, Coral Mall, et.8, ap.14

email

contact@infotrustdesign.ro

Telefon

+40 240 506 300 | +40 727 330 638

Fill out the form below to get your quick quote.

Eroare: Nu am găsit formularul de contact.

str.Babadag, nr.159, Coral Mall, et.8, ap.14

DIGITALIZAREA AFACERII_ COMENTARII 2023

Digitalizarea afacerilor reprezintă un subiect vast, deci putem avea nenumărate discuții și comentarii subscrise acestei tematici, digitalizarea fiind un factor esențial în susținerea activității unei firme, indiferent de activitatea acesteia.

Digitalizarea susține transformarea interacțiunilor, relațiilor, comunicațiilor, funcțiilor și proceselor de afaceri, în procese digitale susținute de diverse dispozitive și soluții digitale inteligente interconectate. Aceste procese digitale devin un suport real și facil pentru realizarea unor sarcini și procese, pentru generare de date, arhivare de date, etc. ceea ce satisface nevoia de eficientizare a resurselor și nevoia de protecție a afacerii.

Digitalizarea are paliere diferite de intervenție și de calitate. Cu toate acestea ea poate fi abordată din perspectivă scalabilă, ceea ce va permite trecerea de la un nivel inferior al necesităților la un nivel superior și extins, în acord cu modul de evoluție și extindere al afacerii însăși, plecând de la resursele deja existente și implementate.

Abordarea digitalizării din perspectivă scalabilă implică colaborarea cu profesioniști în domeniu. Acești profesioniști trebuie, pe de o parte, să înțeleagă foarte bine acest domeniu al digitalizării și limita lor de competențe și, pe de altă parte, să fie deschiși să acorde timp înțelegerii nevoilor afacerii prezente și viziunii de dezvoltare viitoare. Îmbinând cele două perspective, o afacere se va bucura constant de efectele pozitive generate de digitalizarea propriei activități.

În activitatea noastră am observat faptul că, de multe ori, atât entitățile din zona privată cât și cele din zona publică, urmăresc și aleg să facă investiții în dispozitive și soluții de digitalizare cât mai ieftine, ale căror caracteristici tehnice sau soluții nu acoperă, din păcate, nevoile și specificitățile propriilor lor activități. Iar efectele acestor alegeri nu întârzie să apară, acestea fiind ca regulă unele negative și, generând pe termen scurt și mediu, costuri suplimentare de timp, randament, performanță, relaționare și financiare. Ca atare apreciem că, în realitate, aspectele ce ar trebui înțelese și conștientizate în mod esențial, sunt următoarele:
1) Fiecare activitate are nevoi distincte și specifice de digitalizare. Ca urmare, soluțiile de digitalizare trebuie să fie individualizate. Chiar dacă la nivel conceptual se propune aceeași soluție, la nivel fizic și concret soluția propusă va însuma caracteristici diferite, pentru că afacerile sunt diferite.
2) Fiecare soluție de digitalizare oferă un pachet de beneficii și acoperă o anumită categorie de nevoi.
Ca urmare, alegerile vor fi asumate în funcție de modul de prioritizate a nevoilor din afacere sau activitate, prioritizarea fiind realizată de întreprinzător.
Esențial este ca un întreprinzător să-și înțeleagă nevoile.
3) Fiecare soluție de digitalizare este accesată, după implementare, de un număr de persoane, denumite utilizatori.
Ca urmare, funcționalitatea unui sistem digital rămâne dependentă de nivelul de înțelegere și utilizare a acestuia de către proprii utilizatori. Iar utilizatorii nu se pot sustrage din fața acestei responsabilități deoarece sistemele digitale inteligente răspund, cel puțin deocamdată, doar la comenzile primite de la utilizatori, persoane fizice.
4) O soluție bună are întotdeauna un cost.

Ca urmare, ceea ce se va urmări nu este un cost cât mai mic ci un cost corect sub raport calitate și preț.

Vestea bună de la acest moment, este faptul că de la 1 februarie 2023 până la 31 martie 2023 va fi deschisă sesiunea de depunere a cererilor de finanțare pentru digitalizarea afacerilor private cu suport din fonduri europene nerambursabile în procent de 90%. Așadar, entitățile private, (microintreprinderi, întreprinderi mici și întreprinderile mijlocii) interesate de digitalizarea activității economice, pot evalua dacă au șanse de valorificare a acestei oportunități pentru digitalizarea propriei afaceri și, bineînțeles pot aplica la finanțare dacă se încadrează în condițiile propuse de finanțator.

Vestea și mai bună, este că INFOTRUST-DESIGN SRL are profesioniștii ce vă pot ajuta atât în identificarea și individualizarea soluțiilor de digitalizare, cât și-n accesarea fondurilor nerambursabile. Iar când zicem profesioniști ne referim la faptul că avem experiență profesională și onestitate în tot ceea ce facem, raportul dintre calitate și preț fiind întotdeauna unul just.
În concluzie, dacă aveți nevoie de digitalizarea afacerii, indiferent de nivel și resurse, apelați cu încredere și la serviciile noastre.