str.Babadag, nr.159, Coral Mall, et.8, ap.14

email

contact@infotrustdesign.ro

Telefon

+40 240 506 300 | +40 727 330 638

Fill out the form below to get your quick quote.

Eroare: Nu am găsit formularul de contact.

str.Babadag, nr.159, Coral Mall, et.8, ap.14

SECURITATEA INFORMATICĂ DIN FIRME (IMM-uri)

Protejarea informațiilor prelucrate prin intermediul tehnologiei digitale, în speță: PC-uri, laptopuri, tablete, telefoane android, ar trebui să reprezinte o prioritate pentru orice utilizator ce operează cu astfel de instrumente.

Ca atare, în cazul IMM-urilor, implementarea de soluții optime de securitate a infrastructurii TIC utilizate în prelucrarea datelor, capabile să diminueze sau chiar să elimine șansele de a fi victimele unui atac cibernetic, reprezintă o obligație și un semn de maturitate antreprenorială într-o lume digitală.

Deși există dovezi certe cu privire la prezența și multiplicarea numărului atacurilor cibernetice, acestea devenind de multe ori titluri în presă, deși timpul a dovedit faptul că infractorii cibernetici sunt foarte inventivi și nu manifestă preferințe doar către anumite categorii de IMM-uri, în continuare securitatea cibernetică este minimalizată și nu reprezintă o prioritate pentru multe companii.

Îngrijorător este că, încă nu se înțelege pe deplin faptul că breșele de securitate și furtul de date și informații afectează în sens negativ atât activitatea economică cât și viața personală a oamenilor dintr-o companie, iar incidența acestor atacuri a crescut direct proporțional cu noile tipuri de activități antreprenoriale, bazate foarte mult pe prelucrarea digitală a datelor și informațiilor.

Dureros este faptul că, nu se înțelege că aceste breșe de securitate pot fi prevenite, controlate, diminuate prin implementarea unor procese cum ar fi: autentificarea în mai mulți pași, implementarea și utilizarea unui VPN corporativ, implementarea unor configurații mai sigure, monitorizarea și actualizarea constantă a instrumentelor de acces la distanță, etc. Sunt efectiv un set de protocoale solide de securitate cibernetică ce pot fi puse în practică de orice IMM, ele fiind capacitate la dimensiunea și tipul activității economice derulate.

Din experiența firmei noastre, INFOTRUST-DESIGN SRL, firmă capabilă să ofere și să implementeze aceste soluții de securizare a IMM-urilor împotriva atacurilor cibernetice, putem afirma că IMM-urile ce nu au avut implementate soluții de securitate cibernetică și s-au confruntat cu atacuri cibernetice au fost obligate să aloce resurse substanțiale de timp și bani pentru a-și reconfigura sistemele IT, pentru a-și reface măcar parțial bazele de date, pentru a plăti penalizări față de instituții publice sau persoane fizice.

Ca urmare, este mult mai simplu ca toate aceste riscuri și neplăceri să fie prevenite și diminuate, în condițiile în care există soluții la îndemâna tuturor, soluții actualizate, îmbunătățite constant de specialiștii în domeniu.

Amintim IMM-urilor interesate de implementarea de soluții de securizare cibernetică că pot apela la serviciile firmei INFOTRUST-DESIGN SRL, deoarece putem acoperi toate etapele unui astfel de proces, de la consiliere, implementare și până la monitorizare de lungă durată.